onsdag 4. november 2009

hei, la mæ ta dæ med te by-bygda mi.

Dette blogginnlegget er tilegnet byen jeg vokste (og stadig vokser) opp i. Ja, du vet den med verdens vakreste kyst, prosjektet det uavhengige filmselskapet Hagl Film skapte furore ved å parodier på en ganske så drøy, men tross alt finurlig måte. Pedo i vinden.

Bodø.

Bodø i vinden-prosjektets bilde av Bodø er nok glorifisert og vel preget av solskinnsdager med vafler på moloen, hemmelige strender på mjelle, fantastisk flotte spa og herregud så flotte konferanse og overnattingsmuligheter! Og tilsvaret til Hagl film med pedofiliringer, narkotikamisbruk og selvmord er derfor kanskje nødvendig. Jeg tror jeg befinner meg et sted utenfor begge filmene når det gjelder bildet jeg vil sende ut om denne store småbyen. Midt i mellom et sted.

For all del; det er digg i Bodø om sommeren (som kommer en dag i mai, men like gjerne kan slutte dagen etter), og utepils eller uterødbrus på moloen eller i Breivika er verd hver eneste dag man vandrer langs slapsete veier mens man venter på en av 35-kronersbussene som aldri kommer (Skjerp dere, SB Nordlandsbuss og fylkeskommunen!)

For tross alt: Det skjer teng i Bodø!

Litt alternative ting. Deilige ting. For i tillegg til det som fins i stort sett alle byer i Norge, fotballbaner og idrettsklubber, har det de siste årene vokst seg opp et gryende skate og snowboard-miljø, med nais bakke i Vestvatn, skatepark i Rensåsen og en flunkende ny skatehall (stor kudos til Sindre Sandvin og resten i Bodø Skateboardklubb) aktive lokallag organisasjoner som Press, Od, og nå Natur og Ungdom og Changemaker – for ikke å snakke om det fantastiske unge musikkmiljøet som bare blir mer og mer utbredt.

Noen i Oppvekst og Kulturavdelingen i Bodø Kommune har virkelighatt peiling, som gir penger til ting som dette! Det at det fins et konserttilbud for ungdom i Bodø, hvor de kan se både lokale og tilreisende band for under femtilappen har gjort sitt til at jeg faktisk lett kan være med på verdens beste oppvekstby-hypen.
Fette bra! Fortsett sånn.
Foto: Arne Kristian Gansmo, NrkFor det har søren meg gitt uttelling. På lørdag slipper Kråkesølv (google og tro på hypen) skiva si for et nyoppussa og antagelig fullsatt og Sinus, vel vitende om slående gode kritikker fra landspresse og det meste musikkblogger i landet med beskrivelser av et av årets beste norske album, by:larm booking nr 2 og allerede Øystein Greni-platekontrakt på plate nr 2.

Alle i bandet har i flere år vært en del av miljøet, hatt sine tallrike øvinger, innspillingstimer
og konserter på kommunefinansierte Rockebadet, HKS og Gimle gjennom tidene.

Ikke for å på noen måte ta fra Kråkegutta æren for debutplata de har jobba dag inn og ut med, og gitt ut helt sjøl, selv om de garantert kunne signa på både det ene og det andre med suksessen de har hatt, men også her har Bodø kommune støtta med spenn. Dette er kulturpenger vel brukt, og et godt spark i rompa på alle som snakker om latinger på kunstnerlønn.

Konserten på lørdag blir dritbra. Og med ferske, men utrolig fine The Pink Duo som support blir dette en kjempekveld. Og billettprisen: 50 spenn. Det sier sitt.
SINUS, 7. November. Dørene åpner 21.00Og det vokser videre. Om under tre uker går DIY-slagskipet Bodø Hardcore Festival av stabelen for 12. gang. Med en line-up som ikke bare inkluderer masse spennende av norske band, fra hardcore til synthpop (Dominic, Blood Command, RSP og Thomax, Youth Pictures of Florence Henderson ++) men også lokale up and comings som Gouranga, Dilillis m.fl. hvor mitt eget band, IHAB, også er så heldig av å få være på lista, er det ikke rart at det på hipsterklubbene i hovedstaden skal gå gjetord om det som skjer i Bodø om dagen.
SINUS og GIMLE, 19-21. november. Alt gratis!!!


æ har trua.
legg igjen et spor der nede.5 kommentarer:

Emilie Slangsvold sa...

Jeg elsker bloggen din, Sigurd! Du skriver helt utrolig bra!

Hurra hurr...
Gleder meg til å se deg snaaart igjen, når enn det blir!

Kos og klem fra Sarpsborgs lille Emilie!

Lívia sa...

"Henrik likes this" :P

Henrik sa...

... naa ogsaa med egen bruker :)

Trude G sa...

Aaahhhhh, det e godbyen sin.

Ina sa...

æ lika by-bygda di!

Om meg

Bildet mitt
Bodø, Nordland, Norway
Skribling og scrobbling.

Følgere