søndag 4. januar 2009

En liten bønn til verden og FNs sikkerhetsråd

Situasjonen:
Israel send bomba og granata inn i det sykt tett befolka området Gaza, hvor de har stua sammen millioner av palestinere siden 1948. Til nå har rundt 500 palestinere blitt drept, i Israels uttalte "forsvarsaksjon" mot Hamas raketter. Javel, Hamas har gjort og gjør mye galt og umennesklig, og både i krig med Fatah og Israel bruker de umennesklige virkemidler. Men jeg ville og vært fucka dersom jeg hadde bodd i okkupert område hele mitt liv, og nå blir utsatt for intesiv krigføring fra Israel, med støtte fra. bl.a. USA. Og den bakkekrigen og bombingen Israel nå gjennomfører er enda verre enn Hamas' angrep.

FNs sikkerhetsråd har i løpet av de siste dagene fortsatt ikke blitt enige om en resolusjon om våpenhvile i midtøsten. Enkelte av stornasjonene i rådet er visstnok i mot. USA, Kina, Russland, Storbritannia, Frankrike! Hva skjer, folkens?? Våpenhvile MÅ til for å få til fred, og det burde være førsteprioritet.

I tillegg til bombefly og bakkeangrep benytter Israel seg av enda et umennesklig hjelpemiddel: Sensur og propaganda. Ingen utenlandske journalister får slippe inn i Gaza. Det er så vidt jeg tør å tenke på hva som foregår der.

Igjen: Stopp invasjonen!

Og så her hjemme i Bodø. Frps Tom Cato Karlsen sier Israel "ikke gjør noe annet enn å forsvare seg". Forsvare seg ved å starte en angrepskrig med flere tusen soldater, bombefly og stridsskip? 

Ellers må jeg si at jeg er direkte redd for hvordan samfunn vi vil få dersom frp kommer til makta. Videre sier nemlig Karlsen at han syns det å demonstrere mot Israel og krigen er "dumt og ensidig". Hvis det å demonstrere og aksjonere er "dumt", hva gjør man da hvis man er uenig? Er det demokrati?

Det slår meg også at det er det er samme mann og parti som egger til krig, som også er imot at Norge skal ta imot flyktinger fra krig i asylmotak.

Et lite utvalg artikler om det som skjer:Ellers syns jeg at ab24 har en bra og informativ sak om krigen og demonstrasjonene i Bodø, samt frps smått horrible uttalelser. Kred til unge Jonas Rasch!
Give peace a chance. 2009

hva mener du?

2 kommentarer:

Henrik sa...

Helt enig!
Israel bomber en boligblokk, og kaller det en "vellykket, militaer operasjon mot fiendtlige styrker", fordi det bor en Hamas-leder i tredje etage. Men hva med de 24 andre som bor der - de blir vel fiender av Israel i kraft av aa vaere nabon til jaeveln i tredje, og det tilogmed uten aa si ifra?! Nei, send dem til himmels, kvinner, menn og barn like!

Trude og Marianne sa...

æ blir helt svett

Om meg

Bildet mitt
Bodø, Nordland, Norway
Skribling og scrobbling.

Følgere