tirsdag 28. april 2009

80 grader celsius


Kroppen min er stort sett sliten i hver muskel i dag. Tok sammen med de gode gutter Håvard K, Sigurd O og Andreas B turen til vår lokale svømmehall. Vi har svømt.

Og tatt sauna.

Svært så mye interessant foregår i herrebadstua på et offentlig bad. Nå har jeg riktignok ikke vært så mye i damebadstua, sånn bortsett fra den gangen Hunstad smågutter 92 "gikk feil" under ei fotballturnering i Lycksele, men tror likevel ikke det er helt den samme tonen der som i herrebadstua. Det er noe en del grunnleggende følelser en del menn kun får gitt utrykk for i badstua. Kona, sjefen eller regjæringa. Litt spesiellt egentlig. På den ene siden er herrebadstuad kanskje maskuline stedene man kan oppholde seg på, og maskulinitet og hårete menn er ikke akkurat synonymt med å legge ut om følelsene sine. Men på den annen side, er det ingen steder man får høre så mye åpenhjerta prat fra totalt fremmende som akkurat i dette litt for varme rommet.

Fedre med små pjokker som diskuterer mamma, pappa, bleier og skillsmisse eller middelaldrende herrer som legger ut om samfunnet, gikta og arbeidsgiveren er nå en ting, men et annet eksempel på en karakter som hvertfall ofte befinner seg i saunaen på vårt lokale bad, er han vi bare kaller finnmarkingen.

Finnmarkingen er en artigkar. Finnmarkingen er grov i målet, og snakker gjerne ut om hun blonde som spaserte på utsida av svømmehallen for litt sia. Finnmarkingen er glad i liv, og diskuterte seinest i dag med kompis 1 hvorvidt det var for tidlig å begynne helga på onsdags kveld. Trivelig type.

1 kommentar:

Thomas Litangen sa...

Synd at det ikke er kommet noen kommentarer på denne posten. Den fortjener virkelig et liv utenfor nettleserens fire hjørner…

Om meg

Bildet mitt
Bodø, Nordland, Norway
Skribling og scrobbling.

Følgere